Diensten

Hygiënisch procesontwerp

Onzekerheid over de te kiezen oplossingsrichting en onduidelijkheid over de gewenste functionaliteit van een proces zorgen voor vertraging en inefficiëntie in een project.

Door bij de start van een project een helder beeld te creëren van de gewenste functionaliteit en reinigbaarheid van een proces kan veel tijd en geld bespaard worden. Een concreet en doordacht procesontwerp op hoofdlijnen zorgt voor duidelijkheid naar leveranciers en geeft richting aan de (detail) engineering.

CIP-optimalisatie

Om de kwaliteit van een product te kunnen garanderen is 100% vertrouwen in het resultaat van de reiniging noodzakelijk. Inzicht in het verloop van de reiniging en de condities tijdens de reiniging maken een gevalideerde reiniging mogelijk.

Een suboptimaal ontwerp van reinigingsroutes en -objecten kan leiden tot onnodig lange reinigingstijden. Het optimaliseren van de reiniging kan behalve een beter reinigingsresultaat ook meer productiecapaciteit opleveren.

Debottlenecking

Het is niet altijd duidelijk welke onderdelen van een productieproces een beperking vormen voor een hogere output. Door de afloop van een proces inclusief de reiniging in kaart te brengen wordt snel duidelijk welke aanpassingen leiden tot het optimale rendement van het totale productieproces.

Integratie

De integratie van een nieuw procesonderdeel leidt vaak tot vragen en onduidelijkheden over leveringsgrenzen, (functionele) specificaties en garanties.

Door vooraf uit te werken hoe productie- en reinigingsprocessen na de integratie verlopen kan de nieuwe installatie perfect afgestemd worden op de bestaande productie- en reinigingsprocessen. Bovendien worden kostbare aanpassingen achteraf voorkomen.

Projecten >